VIDEO: Magna v Slovenijo z 1,2 milijardami

Vir: Youtube

Po naših informacijah naj bi avstrijska Magna v novi slovenski obrat v Hočah investirala okoli 1,2 milijarde evrov. Zdravko Počivalšek, slovenski minister za gospodarstvo in tehnološki razvoj, pa je ob nedavnem obisku v Mariboru zagotovil, da bodo s strani države naredili vse, “da pripeljemo investitorja, ki bo omogočil nek dodatni razvoj temu področju.

Potem, ko je v začetku januarja Magna tudi uradno naznanila, da bodo v bližini Maribora zgradili nove prostore za potrebe lakirnice (kot podružnico graški proizvodnji), naj bi bili sedaj že bližje realizaciji prve faze gradnje. Z deli naj bi začeli sredi leta 2017. Samo v prvi fazi, naj bi Mariborčanom in ostalim prebivalcem tega lokalnega okolja, zagotovili 400 delovnih mest, v celotnem novonastalem kompleksu pa okoli 3000. Tako naj bi zaposleni v mariborskem obratu “sestavljali” avtomobile znamke BMW serije 5 in Jaguar i-Pace.

Vir: Youtube
Vir: Youtube

Minister optimističen
Ne samo zaradi potrebe po delovnih mestih, ampak tudi zaradi bogate industrijske tradicije, ki se še vedno odraža v našem šolskem sistemu, je minister Počivalšek prepričan, da je mariborska regija najbolj primerna za takšno tovarno.

Pogajanja s kmeti v zaključni fazi
Naloga države pri uresničevanju strateškega projekta s tujim partnerjem je:
– skupaj z Občino Hoče – Slivnica pripraviti občinski prostorski načrt, kar so že storili
– skupaj z Občino Hoče – Slivnica pridobiti zemljišča, kar pa jim še ni uspelo.

Oddaj komentar