Policija ovadila zavetišče zaradi suma mučenja živali in ponarejanja listin

FOTO: Slika je simbolična / pixabay

Pred dvema mesecema je socialna omrežja preplavila vest o najdenem lastniškem mucku,
ki ga je najditeljica oddala v Zavetišče Zonzani, kjer so ga po enem dnevu uspavali. Kot poroča portal pesmojprijateljs.si poročajo, da so bila nekatera društva za zaščito živali pa tudi številni ljubitelji živali, prepričani, da bi lahko muc še živel, kljub temu, da je imel mačji aids.

Zavetišče more sicer počakati vsaj osem dni, če se lastnik najde. Kot zapišejo na portalu pesmojprijatelj.si so v zavetišču dejali, da je bil močno shujšan, imel bi naj vnetje dlesni ter nekatere druge znake, zaradi katerih se je veterinar odločil za evtanazijo.

Podana je bila prijava na Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, dan kasneje je bila s strani lastnice usmrčenega mačka prijava dopolnjena.

Po tem, so na prej omenjen portal prejeli več informacij o nepravilnostih, ki naj bi se dogajale v omenjenem zavetišču.Zapisali so, da so na PU Celje potrdili, da so v lanskem letu zbrali potrebna obvestila, zasegli dokumentacijo in podali kazensko ovadbo zoper odgovorno osebo Zavetišča Zozani.

“Zadeva je v fazi preučevanja, državnotožilska odločitev še ni bila sprejeta.
Glede na navedeno fazo postopka, vam odgovorov na vaša vprašanja ne morem posredovati,” so v preteklem mesecu za Pes moj prijatelj odgovorili na PU Celje.

Več TUKAJ.

Oddaj komentar