Policija išče lastnike za nemški ovčarki in lipicanca

FOTO:Policija.si

Lipicanec Pluto Strana XI ter nemški ovčarki Nuba in Daphne iščejo nove, prijazne lastnike, ki jim bodo lahko nudili topel dom.

Vse tri si lahko ogledate in jih bolje spoznate v Ljubljani. Svoje ponudbe lahko pošljete do 10. junija 2020. Javno odpiranje ponudb bo naslednji dan, 11. junija 2020, ob 11. uri na Ministrstvu za notranje zadeve na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani, sporočajo policisti.

Kdo so Pluto, Nuba in Daphne?
Službeni konj Pluto Strana XI je lipicanec, skoten 27. marca 2006, moški (kastrat). Zaradi zdravstvenih razlogov ni primeren za delo pod sedlom, prav tako ni primeren za delo v vpregi ali kakršno koli drugo delo. Je pa primeren za učenje otrok o oskrbi in negi konj, o vodenju konja na tleh, o pravilnem pristopu h konju ter za kratkotrajno do 15-minutno dnevno jezdenje v hodu. Jezdijo ga lahko otroci, težki do 30 kg. Pluto Strana XI je lahko družba drugemu konju, saj je umirjen in prijazen do ljudi in drugih konj.

Službena psička Nuba je pasme nemški ovčar, poležena je 14. aprila 2019. Službena psička Daphne je prav tako pasme nemški ovčar, poležena pa je 16. oktobra 2018. Psički nista primerni za delo v policiji, bosta pa zagotovo prijazni hišni ljubljenki ustreznim lastnikom, ki bodo znali skrbeti za njiju in jima nuditi ljubezni poln dom.

Več informacij je na voljo na spletni strani policije.

Oddaj komentar