Pogačar spet številka 1 na svetu, v “top 10” trije Slovenci

FOTO: Tour of Slovenia

Slovenski zvezdnik Tadej Pogačar je na današnji lestvici Mednarodne kolesarske zveze (Uci) spet številka 1 na svetu. Potem ko je za kratko na vrh skočil Belgijec Wout van Aert, ki je na svetovnem prvenstvu branil naslov podprvaka, je zdaj spet na vrhu Pogačar s 4628 točkami, van Aert jih ima 4357. Tretji kolesar sveta ostaja Primož Roglič (3249).

Van Aert, ki je v vožnji na čas v domači Flandriji sicer osvojil srebrno odličje, je na cestni dirki, kjer je branil naslov podprvaka iz Imole, končal zunaj najboljše deseterice na 11. mestu in izgubil kar nekaj točk. To je omogočilo Pogačarju, da je spet skočil na vrh.

V “top 10” se je po svetovnem prvenstvu v Flandriji nazaj vrnil še en slovenski kolesar; Matej Mohorič je na svetovni lestvici s 1897 točkami ravno na desetem mestu.

Na lestvici držav vodi Belgija, ki ima 13.638 točk, Slovenijo (10.653) pa je na drugem mestu svetovne lestvice zdaj prehitela Francija (10.711), za katero je Julian Alaphilippe ubranil naslov svetovnega prvaka na cestni dirki. Slednji je na posamični lestvici zadržal četrto mesto za Rogličem.

Do konca sezone ni več veliko dirk. Medtem ko bosta oba slovenska zvezdnika Pogačar in Roglič pričakovano izpustila dirko Pariz – Roubaix, ki bo 3. oktobra, pa bosta oba predvidoma še tekmovala v Italiji na dirkah po Emiliji (2. oktobra), Milano – Torino (6.) in po Lombardiji (9.).

vir: lokalec.si

Oddaj komentar