Po uspešno izvedenem programu Ti to zmoreš, Zveza prijateljev Maribor potrebuje našo pomoč

FOTO: ZPM Maribor

Od januarja do oktobra 2022 so pri ZPM Maribor uspešno izvedli pilotni mentorski program Ti to zmoreš za mladostnike, ki ga je sofinancirala Mestna občina Maribor. S programom želijo nadaljevati tudi v letu 2023.

“Od 15. do 29. decembra 2022 smo v okviru ČAROBNEGA MARIBORA pod okriljem Zavoda za turizem Maribor in MO Maribor organizirali dobrodelno akcijo »Poženi! Ti to zmoreš!« , s katero zbiramo sredstva, ki jih potrebujemo za nadaljevanje preventivnega programa za mlade. Sredstva smo pridobivali z nabiranjem kolesarskih kilometrov in dobrodelnih podjetij, ki kilometre spremenijo v donacije,” so zapisali v sporočilu za javnost.

S pomočjo krasnih partnerjev, prostovoljcev, prijateljskih društev, posameznikov, šol, organizacij, podjetij ter mimoidočih ljudi dobre volje so v dveh tednih prikolesarili neverjetnih 3.470 kilometrov!

Za vsak kilometer si želijo s pomočjo donatorjev pridobiti 10 €. Dobrodelna podjetja in posamezniki so v donacije do sedaj spremenili že več kot 760 kilometrov. Kar pomeni, da so zbrali že dobrih 7.600 €.

“Za enoletno izvedbo podpornega programa za mladostnike nam manjka še 27.100 €. Zato srčno vabimo in nagovarjamo tudi druga podjetja, da v donacije pretvorijo nekaj kilometrov in omogočijo nadaljevanje programa,” dodajo.

Oddaj komentar