Po predaji projektne dokumentacije za prenovo zahodne tribune še razpis za izvajalca del

Predsednik Nogometnega kluba Maribor Drago Cotar je danes svečano predal projektno dokumentacijo za obnovo zahodne tribune stadiona Ljudski vrt Mestni občini Maribor. Zdaj sledi razpis za izvajalca del.

Dokumentacijo je simbolično sprejel župan Maribora Saša Arsenovič, ki je ob predaji povedal, da bo 20. decembra objavljen razpis za izvajalca del, januarja naj bi sledila pogajanja, glede na časovnico pa bi radi dela zaključili aprila 2021, tako da ne bi bile ogrožene tekme v novi sezoni. Dejal je, da je to velik izziv in navdih tudi zaradi tega, ker je Nogometni klub Maribor naredil veliko za športni razvoj mesta.

Koraka naprej in čim prejšnjih del ter hkrati zaključka pa si za Nogometni klub Maribor želi njegov predsednik Drago Cotar, ki je ob tem izjavil, da si klub sicer želi več vpetosti v samo načrtovanje gradnje, da so nestrpni, a da ob tem razumejo, da so v nekaterih fazah bolj vpeti, v drugih pa morajo stati bolj ob strani. Upajo pa, da bo njihov “dom” Ljudski vrt kmalu obnovljen in urejen v celoti.

Je pa župan Arsenovič še dodal, da je do zamikov prišlo zaradi tega, ker prej niso bila zagotovljena sredstva, obenem pa so ob pregledu ugotavljali manjše število sedežev, kar je zdaj odpravljeno, hkrati pa še urejene druge zadeve.

Če torej ne bo zapletov, bodo navijači lahko aprila 2021 sedeli na obnovljeni zahodni tribuni.

Oddaj komentar