Po derbiju: Nedovoljena pirotehnična sredstva, ukradena jakna in lažja telesna poškodba

Potrgani stoli na stadionu Ljudski vrt; FOTO: MalaMo
Potrgani stoli na stadionu Ljudski vrt; FOTO: MalaMo

Včeraj, ob 20.30 je bila na stadionu “Ljudski vrt” v Mariboru odigrana nogometna tekma 3. kroga Prve lige Telekom Slovenije, med NK Maribor in NK Olimpija iz Ljubljane. Nogometno tekmo si je ogledalo okoli 6.000 gledalcev.

Policisti so v zvezi z varovanjem te nogometne tekme zaradi vnosa ali uporabe pirotehničnih sredstev obravnavali 12 oseb. Zoper 9 teh kršiteljev bodo pristojnemu sodišču podali obdolžilni predlog, trem pa so že vročili plačilne naloge. Osmim med njimi so pirotehnična sredstva tudi zasegli. V prekrškovnih postopkih so policisti ugotovili, da so med opisanimi tudi 4 kršitelji, ki so v preteklosti že bili obravnavani za istovrstne prekrške, zaradi česar so jim izrekli ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah.

Postopek zoper organizatorja
Policisti bodo uvedli hitri postopek tudi zoper organizatorja prireditve, v katerem mu bodo izdali odločbo o prekršku, ker obiskovalcem ni preprečil vnosa prepovedanih predmetov (pirotehničnih sredstev) na prireditev.

Drzna tatvina in lahka telesna poškodba
Zraven tega so policisti obravnavali tudi kaznivo dejanje velike tatvine oziroma tako imenovano drzno tatvino, ko je doslej neznani storilec oškodovancu na posebej predrzen način odtujil njegovo jakno, v kateri je imel še nekaj osebnih predmetov. Obravnavali pa so tudi kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe, ko je doslej neznani storilec na tribuni vzhod v obraz udaril obiskovalca in ga ob tem lahko telesno poškodoval.

Oddaj komentar