Plavalni miting v Mariboru odpovedan

FOTO: Pixabay.com

Slovensko plavanje se utaplja v trenutnem pomanjkanju tekem. Potem ko so reprezentanti nedavno ostali brez decembrske tekme v Nizozemskem, tam so jih zavrnili zaradi trenutnega položaja z novim koronavirusom v Sloveniji, so tekmo, ki bi morala biti 12. in 13. decembra, odpovedali tudi v Mariboru.

“Čakali smo do zadnjega, da bi tekmo lahko izvedli. Zelo se je zanjo trudil tudi selektor Gorazd Podržavnik, ki je želel našim najboljšim zagotoviti konkurenco iz Srbije, Hrvaške in še nekaterih drugih držav, a je zdravstvena slika trenutno taka, da bi tekmo težko izvedli, preveč je tvegano in zdravje je na prvem mestu,” je odpoved tekme potrdil Silvester Lipovšek.

Pod takimi pogoji tekma nima smisla

Kot pravi, so v Mariboru čakali do zadnjega. “Tekma je povezana tudi z velikim organizacijskim zalogajem in s stroški. Treba je pripraviti bazen, kolajne, diplome, v teh razmerah potrebujemo zaščitna sredstva … Pod takimi pogoji tekma nima smisla, tudi zato, ker večina slovenskih plavalcev zaradi zaostritve ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa ne more trenirati,” je še povedal Lipovšek.

Prav dejstvo, da trenutno v Sloveniji trenira le okrog 20 najboljših plavalcev, pred novo dilemo postavlja tudi Plavalno zvezo Slovenije. Ta je v tednu po mariborskem mitingu načrtovala državno prvenstvo, a številni trenerji se sprašujejo o smotrnosti tekmovanja, če se plavalci nanj ne morejo pripraviti.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar