Parkirni kaos v Novi vasi ne pojenja, čakajo na ureditev posebnih parkirnih mest

V preteklosti smo že poročali o parkirnem kaosu v okolici vrtca Otona Župančiča Maribor. Tedaj so se na nas obrnili starši, ki so prejeli kazen za nepravilno parkiranje. To se je v zadnjih tednih nadaljevalo.

Na PU Maribor so nam pojasnili, da jih na nepravilno ustavljanje in parkiranje vozil pri vrtcu Otona Župančiča po elektronski pošti opozarja občan, ki si želi učinkovito obliko nadzora
ter kaznovanja, ki bo po njegovem prepričanju privedlo do ureditve te problematike.

“Na podlagi dosedanjih treh pisanj občana so policisti PP Maribor II, prednostno je to pristojni vodja policijskega okoliša, ob rednem delu opravili več nadzorov na omenjeni lokaciji,” so še sporočili iz PU Maribor.

Izvedli skupno 17 ukrepov

Na policiji poudarjajo, da osnovni namen ni kaznovanje, kot je želja občana, temveč ureditev razmer. V mesecu aprilu in v mesecu maju, vse do 18. maja, so na omenjeni lokaciji izvedli skupno 17 ukrepov. Izrekli so 14 opozoril ter izdali tri obvestila o nepravilnem ustavljanju in parkiranju po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

Stanje zaenkrat še nespremenjeno

“V zvezi z omenjeno problematiko pa do sedaj, glede na nespremenjeno stanje,
po našem vedenju, mestna četrt in vodstvo vrtca zadeve še nista začela
urejati, čeprav bi to bilo ključno za ureditev razmer,” so še zapisali na PU Maribor.

Ponovno smo se obrnili na Mestno četrt Nova vas, kjer so nam že pred tedni dejali,
da so s problematiko seznanjeni. Zato so se sestali s strokovnim delavcem MOM in se dogovorili, da se bodo zarisala parkirna mesta na Oblakovi ulici vzdolž pločnika. Skupno bo urejenih osem parkirišč. Namenjena bodo izključno staršem staršem otrok vrtca med 6.00 in 8.00 uro zjutraj ter med 14.00 in 16.00 uro popoldan. V preostalem času pa bodo parkirišča lahko uporabljali stanovalci. Dela bi sicer morala biti izvedena v prvi polovici maja, a se zaenkrat to še ni zgodilo.

Z vprašanjem, kdaj bodo omenjeno izvedli, smo se obrnili na MO Maribor. Njihov odgovor objavimo, ko nam ga posredujejo.

Oddaj komentar