Padec Kosija na treningu smuka v Bormiu, gre za težjo poškodbo kolena

Na progi Stelvio v Bormiu so izpeljali drugi trening pred torkovo smukaško preizkušnjo za svetovni pokal alpskih smučarjev. Tudi na drugem treningu je najhitrejši čas postavil Američan Ryan Cochran-Siegle (1:58,38). Od Slovencev se je najbolje znašel Miha Hrobat (+2,94) z 32. časom. Klemen Kosi je na treningu padel in utrpel poškodbo kolena.

Američan je za 30 stotink sekunde premagal Avstrijca Vincenta Kriechmayrja, za 34 stotink sekunde pa Francoza Rogerja Bricea na tretjem mestu.

Zmagovalec zadnjega smuka v Val Gardeni in vodilni v smukaški razvrstitvi svetovnega pokala, Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, je na drugem treningu zasedel 12. mesto (+1,68), šesti čas je vpisal domačin Dominik Paris (+1,20), ki je v Bormiu osvojil pet smukaških zmag, tudi zadnji dve, ko sta bila lani v Bormiu dva smuka.

Tudi na drugem treningu je bil od Slovencev najhitrejši Hrobat, ki je prvi trening končal na 27. mestu. Boštjan Kline (+3,88) je vpisal 42. čas drugega treninga.

Kosi je po merjenju prvega vmesnega časa padel

Najboljši Slovenec Čater, presenetljivi zmagovalec prvega smuka sezone v Val d’Iseru, v smukaški razvrstitvi trenutno zaseda drugo mesto. Celjan, ki je bil na prvem treningu med počasnejšimi, tokrat ni šel na progo.

Med tistimi, ki drugega treninga niso končali je bil tudi Slovenec. Kosi je po merjenju prvega vmesnega časa padel. Po nastopu Kosija so trening za približno deset minut prekinili. Kosi je padel na enem od skokov.

“Po prvem pregledu v bolnišnici v Sondriu lahko potrdijo, da gre za težjo poškodbo desnega kolena, točno diagnozo bodo podali po opravljeni magnetni resonanci. Noč bo prestal v bolnišnici,” je sporočila Špela Pretnar, zunanja sodelavka pri Smučarski zvezi Slovenije za odnose z javnostmi.

Kosi je v Bormiu grdo padel na smuku pred dvema letoma. Takrat jo je odnesel z zlomljenim nosom in ličnico in je bil že manj kot tri tedne po poškodbi znova na smučeh.

Vreme nagaja organizatorjem

Smuk bo po novem v Bormiu na sporedu v sredo, ko naj bi bile vremenske razmere ugodnejše, torek pa bo po novem v znamenju superveleslaloma, na katerem so predvideni za nastop trije Slovenci Hrobat, Kline in Čater.

V tem koledarskem letu so na sporedu še štiri tekme za svetovni pokal, dve za ženske v Semmeringu in dve za moške v Bormiu.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar