Okrepitev v NK Mariboru, nogometaš pripotoval kar na priprave v Turčijo

Nov obraz v vijol’čni turški pripravljalni bazi. Moštvu se je pridružil Argentinec z italijanskim potnim listom, 22-letnik bo zaostril konkurenco na položaju levega bočnega igralca in je prišel brez odškodnine. Podpisal je 2-letno pogodbo.

Po ureditvi vseh formalnosti je v četrtek iz Argentine dopotoval neposredno v Belek. 22-letni levi bočni branilec je bil nazadnje član argentinskega tretjeligaša Club Atletico Villa San Carlos, po izteku pogodbe prihaja v statusu prostega igralca. Sklenjen je dogovor o dveletnem sodelovanju.

“Po odhodu Vilerja smo potrebovali še eno rešitev na položaju levega bočnega igralca. Da bi še z enim mlajšim nogometašem ob Kolmaniču, ki je naredil velike korake naprej, imeli pozitivno konkurenco in dodatno spodbudo. Naš izbor je Ignacio Guerrico. Veseli spoznanje, da smo uspeli v namenu, da bi oddelal z moštvom osrednji del priprav v Turčiji in verjamem, da bo ob uspešnem prilagajanju prispeval svoj delež v nadaljevanju sezone,” je za klubsko spletno stran novinca predstavil športni direktor Oliver Bogatinov.

Opravil že prvi trening 

Ignacio Guerrico je v četrtkovem jutru iz svoje domovine prispel v Belek in popoldne že opravil prvi trening z moštvom: “Prvi vtisi so odlični, zelo sem vesel, da sem tukaj. Prva priložnost v Evropi pomeni uresičitev mojih želja in upam, da bom v vijoličastem dresu odigral veliko dobrih tekem. Igralci, trenerji, vsi v klubu so me lepo sprejeli. Vem, kam prihajam. Doma sem se pozanimal o mestu, si ogledal fotografije Maribora. Pridobil sem informacije o klubu, zavedam se, da so cilji Maribora vedno povezani z bojem za trofejami. Trudil se bom čim prej prilagoditi na novo okolje, znanje angleščine mi bo olajšalo komunikacijo, najpomembnejše pa bo seveda igrišče. Prihajam z velikim motivom in željo po dokazovanju, da po igranju v Argentini naredim korak naprej. Mauro Camoranesi mi je ob prihodu zaželel dobrodošlico, predstavil svoje zahteve in verjamem, da bo naša skupna zgodba uspešna.”

Oddaj komentar