Odstopila urednica informativnega programa TVS

FOTO: Youtube

Odgovorna urednica informativnega programa Televizije Slovenija Manica Janežič Ambrožič je z današnjim dnem odstopila s položaja. Za ta korak se je odločila, ker se ne strinja s spremembami programsko-produkcijskega načrta za informativni program TVS za prihodnje leto, so sporočili iz RTVS.

Na Radioteleviziji Slovenija (RTVS) so zapisali, da so manjše spremembe programsko-produkcijskega načrta nujne tako zaradi kadrovskega manka kot tudi padca gledanosti informativnih oddaj.

Odstop popolno presenečenje

Za vodstvo RTVS je odstop Janežič Ambrožičeve “popolno presenečenje”, saj jo je v. d. direktorja TVS Valentin Areh v današnjem pogovoru pozival, naj ne odstopi, so še pojasnili. Vodstvo novega vršilca dolžnosti odgovornega urednika za zdaj ne bo imenovalo, to delo bo še naprej kot v. d. opravljala Janežič Ambrožičeva.

Osnutek programsko-produkcijskega načrta bo sicer v ponedeljek obravnaval programski svet RTVS. Po poročanju nekaterih medijev se največ spremembe obeta ravno v informativnem programu, saj naj nekatere informativne oddaje skrajšali, nekatere pa ukinili.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar