Krvodajalska akcija Univerze v Mariboru: “Poženi srce, daruj kri!”

Študentski svet Univerze v Mariboru že 14. leto zapored organizira Krvodajalske akcije Univerze v Mariboru pod sloganom “Poženi srce, daruj kri”. Na njih tradicionalno združijo moči študentje in zaposleni Univerze v Mariboru ter skupaj nesebično pomagajo ljudem, ki našo pomoč resnično potrebujejo.

V marcu Študentski svet Univerze v Mariboru vse študente, zaposlene in ostale zainteresirane vabi, da se udeležijo Krvodajalskih akcij Univerze v Mariboru:

• v ponedeljek, 18. marca, med 9. in 13. uro na Tehniških fakultetah,

• v torek, 19. marca, med 8. in 14. uro na Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor

S krvodajalskimi akcijami želijo v Študentskem svetu UM v mladih in ostalih sodelujočih spodbuditi nesebičnost in jih motivirati za medsebojno pomoč. Akcije pripravljajo skupaj z Območnim združenjem Rdečega križa Maribor, Centrom za transfuzijsko medicino UKC Maribor in študenti projekta Epruvetka, ki poteka v okviru Društva študentov medicine Maribor.

In še pomembno sporočilo akcije: “Že nekaj decilitrov krvi lahko reši življenje!

Na krvodajalskih akcijah bo prisoten tudi Rdeči križ, ki bo sprejemal pristopne izjave za darovanje organov po smrti, prav tako pa bodo prisotni tudi študentje projekta Epruvetka, ki bodo na voljo za vsa vprašanja glede krvodajalstva, darovanja kostnega mozga in organov ter za odvzem brisa darovalcem kostnega mozga.

Več informacij in prijavni obrazec: http://ssum.um.si/2019/02/krvodajalske-akcije-univerze-v-mariboru-v-marcu-2019-pozeni-srce-daruj-kri/

Oddaj komentar