Odpira se Bike park – za obisk sprva nižje cene vozovnic

Bike park Pohorje, ki odpira vrata v soboto, 13. marca, bo imel ta vikend, ko bo na Mariborskem Pohorju še potekala smuka do doline, prilagojen odpiralni čas. Tako bo v soboto in nedeljo odprt med 12. in 16. uro, ko bodo možni spusti po progi Red line, gondola pa bo v omenjenem času neprekinjeno krožila.

Dokler bo v Bike parku na voljo le ena proga, bodo zanj veljale nižje cene dnevnih vozovnic: 22 € za odrasle, 18 € za mladino in 14 € za otroke. Obisk bo možen tudi z letno vozovnico, prav tako pa bo od sobote na blagajni pod Pohorjem moč kupiti sezonsko vozovnico Gravity card. Ta sicer sezono opredeljuje od 3. aprila do 7. novembra, a bo za njene imetnike ob nakupu dnevne vozovnice za Bike park Pohorje do 3. 4. potrebno le doplačilo 5 €.

Za prevoz z gondolo potreben negativen test

Enotne kolesarske vozovnice Gravity card bodo letos veljale v 22-ih evropskih parkih, vključno z mariborskim. Vse informacije o tej vozovnici so dostopne na spletni povezavi. Pred skorajšnjim odprtjem mariborskega kolesarskega parka obiskovalce znova opozarjajo, da je za prevoz z gondolo treba imeti negativen test na COVID-19, ki ni starejši od 7 dni. Brezplačno hitro testiranje bo v soboto organizirano na spodnji in zgornji postaji gondole med 8. in 12. uro.

Obvezno tudi pranje koles

Testa ne potrebujejo le osebe s potrdilom, da so prebolele koronavirus, ali dokazilom o cepljenju. Ob tem kolesarje še obveščajo, da bo pred vstopom v gondolsko kabino obvezno pranje koles, kot je bila to praska že v preteklosti.

Oddaj komentar