Umor v Mariboru: Truplo bilo več dni v stanovanju

45-letnica, ki je umrla nasilne smrti v stanovanju na Preradovičevi ulici v Mariboru, je po ugotovitvah kriminalistov umrla v že petek zjutraj. Kot so povedali na današnji novinarski, sta bila v soboto, torej dan po njeni smrti, na tem naslovu policista, a sta ostala pred zaprtimi vrati. Dva dni pozneje pa je postalo jasno, da moški v stanovanju skriva truplo.

Po besedah pomočnika vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Andreja Kolbla, so za truplo policisti izvedeli šele z obvestilom operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor, v ponedeljek zvečer. Policisti so ob pomoči gasilcev in sorodnika osumljenega vstopili v stanovanje in tam našli truplo 45-letne ženske. Kdo jih je o truplo obvestil, pa pravijo, da zaenkrat še ne morejo javno povedati.

35-letnemu moškemu so še isti dan odvzeli prostost, danes pa ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. “Ugotovljeno je bilo, da je bilo kaznivo dejanje storjeno v petek zjutraj, kar sovpada z ugotovitvami sodne obdukcije in pomeni, da je storilec skrival truplo v stanovanju vse do 2. oktobra. Žrtev in osumljeni sta bila bivša izvenzakonska partnerja in odvisnika od prepovedanih drog,” je na današnji novinarski konferenci povedal pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Andrej Kolbl.

Po dosedanjih ugotovitvah je bil motiv za storitev kaznivega dejanja koristoljubje in maščevanje. Ker naj bi osumljenec skril ali uničil več dokazov, je še veliko neznank, med drugim ostaja nejasno, na kakšen način je bila ženska umorjena. Truplo naj bi bilo oskrunjeno, policisti pa zaradi interesa preiskave zaenkrat še ne izdajo, na kakšen način.

Policija je v preteklosti na omenjenem naslovu že večkrat posredovala. “V navedenem stanovanju se večkrat zadržujejo različni odvisniki od prepovedanih drog in iz njega je večkrat slišati hrup,” je še pojasnil Kolbl.

Ob tem je še pojasnil, da je bilo zadnje takšno posredovanje v soboto, torej ko je bila ženska že mrtva. “Patrulja je prišla na kraj po prijavi varnostnika zaradi razgrajanja in vpitja v stanovanju. Glede na vsa zbrana obvestila ugotavljamo, da na kraju niso bile izkazane okoliščine, ki bi nakazovale na konkretno ogroženost življenja,” je dodal Kolbl.

Policista naj bi iz stanovanja slišala glasove moškega in ženske, ne pa tudi klicev na pomoč, zato nista vstopila s silo. “Policista sta slišala nerazločen pogovor, ki pa je potekal v normalnem tonu. Trkala sta na vhodna vrata in pozivala k odprtju vrat, vendar se jima ni nihče odzval,” je še pojasnil Kolbl, ter dodal, da v petek, ko se je zgodil umor, ni bilo  prijav na policijo.

Trenutno poteka preiskava v smeri kaznivega dejanja umora, za kar osumljenemu grozi najmanj 15 let zapora, in skrunitve trupla, kar se po kazenskem zakoniku kaznuje z do dvema letoma zapora.

Oddaj komentar