Od jutri boste za prevoz z avtobusom plačali več

Vir: Facebook Marprom

Po sklepu mariborskega mestnega sveta bo od 1. julija 2023 veljal novi cenik mestnega avtobusnega prometa, v katerem bo cena osnovne enkratne vozovnice v predprodaji 1,30 EUR, vozovnice za 10 voženj 10 EUR in osnovne mesečne 36 EUR.

“Ob tem cenik uvaja nove produkte, kot so dnevna vozovnica z veljavo v izvenkoničnem času in ugodni kombinirani vozovnici P + R (parkiraj in presedi). Novost je tudi podaljšanje veljave enkratne vozovnice oziroma časa, ko omogoča prestopanje med linijami s 60 na 75 minut. Medtem ceni vozovnic za 1 in 10 voženj za otroke ostajata nespremenjeni, prav tako tudi cena ene vožnje za vse, ki jo plačajo pri vozniku,” so pojasnili na Marpromu.

“V mestnem avtobusnem prometu je v zadnjem obdobju prišlo do občutnega porasta stroškov delovanja, predvsem zaradi dvigov cen goriv, energentov, materiala in storitev, povečanja stroškov dela, najemnin za opremo in vozila ter investicijskih vlaganj. Uskladitev cenika, ki je bila iz navedenih razlogov nujna, bo zagotovila vzdržnost in stabilnost financiranja ter izvajanja mestnega prometa,” so še zapisali. Več TUKAJ.

FOTO: Marprom cenik, ki je veljaven do 1. julija

Oddaj komentar