Objavljen razpis za strokovnega direktorja UKC Maribor

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor razpisuje delovno mesto strokovnega direktorja za naslednji štiriletni mandat. Matjažu Vogrinu, ki ta položaj zaseda od leta 2018, namreč 20. aprila poteče mandat. Rok za prijavo je deset dni po objavi razpisa, torej do 4. marca.

Kot izhaja iz danes objavljenega razpisa, morajo imeti kandidati diplomo medicinske fakultete, naziv visokošolskega učitelja medicinske fakultete in najmanj pet let delovnih izkušenj s strokovnim vodenjem.

Besedilo razpisa je na seji prejšnji teden potrdil svet zavoda. Vogrin se takrat še ni želel izjasniti glede morebitne ponovne kandidature.

Strokovni direktor vodi strokovno, raziskovalno in izobraževalno delo v UKC Maribor. V skladu s statutom ga imenuje in razrešuje svet zavoda po predhodnih mnenjih direktorja in strokovnega sveta kliničnega centra.

Vogrin je bil na ta položaj imenovan aprila 2018, potem ko ga je k prijavi povabil takratni direktor UKC Maribor Vojko Flis. Do takrat predstojnik oddelka za ortopedijo, v javnosti pa znan predvsem kot zdravnik slovenske olimpijske in nogometne reprezentance, je nasledil Darjo Arko, ki je bila strokovna direktorica dva mandata.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar