Objavljen razpis za podporo družinam v tveganih ali visoko konfliktnih situacijah

Slika je simbolična.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je objavilo razpis za financiranje psihosocialnih programov za podporo družinam v tveganih in/ali visoko konfliktnih situacijah. Razpisane vsebine bodo financirane od septembra letos do septembra prihodnjega leta, je na spletni strani objavilo ministrstvo.

Podpora in reševanje problematike družin  v tveganih in visoko konfliktnih situacijah

Cilj javnega razpisa je podpora centrom za socialno delo pri delu z družinami v tveganih in/ali visoko konfliktnih situacijah oziroma reševanje problematike družin v omenjenih situacijah, so navedli na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Program v obliki delavnic

Program mora biti zastavljen v obliki delavnic. Vključevati mora vsebine s podporo staršem pri iskanju rešitev razbremenjevanja otroka v procesu razveze staršev in take, ki krepijo starševske kompetence v družinah z velikim tveganjem. Prav tako mora vsebinsko obravnavati reševanje izzivov skupnega varstva in vzgoje otrok, so še navedli na ministrstvu. Program v obliki delavnic mora biti pripravljen za starše in druge osebe, ki izvajajo neposredno skrb za otroke, vanj pa morajo biti vključeni najmanj štirje uporabniki. En program mora obsegati najmanj osem delavnic, pri čemer mora ena delavnica trajati najmanj tri pedagoške ure, so pogoje povzeli na ministrstvu.

Za društva, zavode in socialna podjetja z ustrezno dejavnostjo

Na razpis se lahko prijavijo društva, zavodi ali socialna podjetja z ustrezno dejavnostjo. Rok za oddajo prijav je 9. avgust, dokumentacija javnega razpisa in informacije glede pogojev ter vsebine razpisa pa so dostopne na spletni strani ministrstva.
vir: lokalec.si

Oddaj komentar