Novi vodja Službe direktorja Policijske uprave Maribor bo Boštjan Velički

Bojan Kitel, dolgoletni vodja službe direktorja PU Maribor, ki je vrsto let sodeloval tudi z mediji in nudil pomoč predstavniku za odnose z javnostmi PU Maribor, danes odhaja v pokoj.

Za novega vodjo Službe direktorja PU Maribor je bil imenovan Boštjan Velički. Z vodenjem te službe bo pričel jutri, 1. januarja 2021. Bojan Kitel je naloge vodenja službe, v navzočnosti mag. Aleksandra Thalerja, direktorja PU Maribor, novemu vodji Boštjanu Veličkiju predal danes, zadnji dan leta, na svoj zadnji delovni dan.

Velički se je v policiji zaposlil leta 1994

Boštjan Velički se je v policiji zaposlil leta 1994, po končani Srednji policijski šoli. Sprva je bil policist na PP Pesnica, nato pa policist kriminalist na PP Maribor I. Med letoma 1998 in 2005 je opravljal naloge pomočnika komandirja na PP Maribor II in nato še na PP Šentilj. Leta 2005 je postal komandir PP Šentilj, od leta 2010 naprej pa je opravljal naloge v Službi direktorja, kot samostojni policijski inšpektor za notranje preiskave.

Zadnjih 15 mesecev je kot komandir vodil Postajo mejne policije Gruškovje. Ima tudi 9 let mednarodnih izkušenj, saj je bil angažiran v mirovnih misijah v Bosni in Hercegovini, na Kosovu in v Palestini. Tekoče govori več tujih jezikov.

Oddaj komentar