Nova slovenska letalska družba dobila prvo letalo, bazo bodo imeli na mariborskem letališču

VIR: sierra5.net

Nova slovenska letalska družba Camex Adria Airlines je dobila prvo letalo, poroča slovenski letalski portal Sierra5.

Kot so navedli, gre za tovorno letalo boeing 737-800BCF, ki ima serijske oznake MSN 33973 in je na letališče v Mariboru priletelo iz Kaunasa v Litvi. Letalo bodo zdaj podrobno pregledali in ga registrirali v slovenski register, nato pa ga bo slovensko letalsko podjetje prevzelo.

V Maribor priletelo v popolni CAMEX poslikavi

Kot navajajo na Sierra5.net, je bil dostavni let še izveden s testno registracijo OE-IBB, sedaj pa sledi podroben pregled, preregistracija v slovenski register ter prevzem letala s strani CAMEX Adria Airlines. Hkrati pa tudi potekajo postopki za pridobitev slovenskega spričevala letalskega prevoznika, ki bi naj po podatkih s strani prevoznika bil izdan tekom prihodnjih tednov. Letalo bo v slovenskem registru letelo pod registrsko oznako S5-ACS, je pa pod Pohorjem pristal že v popolni CAMEX poslikavi.

“Ta pomemben mejnik je začetek novega poglavja za Camex Adria Airlines v Sloveniji in poudarja predanost letalske družbe zagotavljanju izjemnih operacij s tovorom. Z novim letalom boeing 737-800 NG se želi družba močno uveljaviti na slovenskem trgu,” je ekskluzivno za portal Sierra5.net povedal glavni izvršni direktor podjetja George Seturidze.

Za bazo izbrali mariborski letališče

Pri novem prevozniku so se odločili, da kot prva slovenska letalska družba za bazo izberejo mariborsko letališče, poroča Sierra5.net, kot lahko ugotovimo, je to izjemno pozitivno za to letališče. Letališče Edvarda Rusjana Maribor je trenutno v postopku oddaje upravljanja letališča novemu koncesionarju, trenutnemu upravljalcu, družbi DRI, namreč pogodba z Ministrstvom za infrastrukturo poteče konec letošnjega leta.

Oddaj komentar