NIJZ bo covid-19 odslej obravnaval kot ostale okužbe dihal

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) bo od danes dalje covid-19 obravnaval kot ostale okužbe dihal, s čimer bodo prenehali z dnevnim poročanjem o številu zasedenih postelj za okužene s koronavirusom.

V veljavi pa ostajajo priporočila za obiskovalce domov za starejše in drugih socialno-varstvenih zavodov, so sporočili iz NIJZ.

Podatke o bolnišničnih obravnavah akutnih respiratornih okužb, bodo na NIJZ sicer spremljali še naprej, nekateri podatki pa bodo prosto dostopni prek portala OPSI (Odprti podatki Slovenije), ki je dostopen na: sta.si/qS3vVW.

S 6. majem pa bodo ukinili SMS obveščanje o rezultatih testov na covid-19, ki so jih pacienti prejemali ob testiranju. Pacienti bodo o rezultatih testiranja lahko obveščeni preko mobilne aplikacije ali portala zVEM in sicer v dokumentu Seznam testiranj.

Uporabnike, ki aplikacije zVEM ne uporabljajo, bodo o rezultatu obvestili izvajalci testiranja, pri čemer je za izvajalca testiranja obvezno zagotoviti zanesljivo obveščanje predvsem pozitivnih pacientov, so še zapisali na NIJZ.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar