Objavljen dodaten razpis za sprejem v mariborske študentske domove

Študentski domovi Univerze v Mariboru obveščajo, da je objavljen dodaten razpis za sprejem in podaljšanje bivanja v študijskem letu 2021/2022. Rok za oddajo vloge za sprejem je 1. junij, prijava pa je možna na spletnem portalu eVŠ, so danes sporočili z univerze.

Razpis in vse dodatne informacije v zvezi s prijavo za bivanje so objavljene na spletni strani Študentskih domov Univerze v Mariboru. Prednostni seznam študentov za vselitve bo objavljen na spletni strani študentskih domov, na domači naslov pa bodo študenti prejeli odločbo in vabilo na vselitev.

Kakšni so pogoji?

Na razpis se lahko prijavijo državljani Slovenije, ki imajo status študenta in se izobražujejo po študijskih programih, ki se izvajajo kot redni ali izredni študij, niso v delovnem razmerju ali ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti, niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri pristojnem organu oziroma niso poslovodne osebe gospodarskih družb ali direktorji zasebnih zavodov ter niso prejemniki pokojnine, razen prejemniki družinske pokojnine.

Povprečni bruto mesečni dohodek na člana družine v preteklem letu ne sme presegati 2783 evrov, pri čemer se pri izračunu bruto mesečnega dohodka na družinskega člana ne upoštevajo štipendije študenta in drugih družinskih članov, prav tako ne dohodki študenta in drugih družinskih članov, prejeti za delo preko študentskega servisa.

Pet naselij Študentskih domov UM

Študentski domovi Univerze v Mariboru se nahajajo v petih naseljih in nudijo študentom sobe z neomejeno uporabo interneta, souporabo kuhinj in kopalnic, možnost uporabe pralnega in sušilnega stroja, sob za študij in obštudijsko dejavnost, športnih objektov in najema parkirnega mesta v garažnih hišah na Lentu in Smetanovi.
VIR: STA

Oddaj komentar