Na seji sveta zavoda o poslovanju UKC Maribor v prvi polovici leta

Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor pod vodstvom Aleša Šabedra bo danes obravnaval poročilo o oceni poslovanja tega zavoda v prvi polovici letošnjega leta. Direktor Anton Crnjac pa mu bo predstavil akcijski načrt za izvedbo investicij, ki jih sofinancirajo z evropskimi sredstvi.

Iz poročila o oceni poslovanja in realizaciji programa dela v obdobju od januarja do junija letos, ki je med objavljenimi gradivi za današnjo sejo, je razvidno, da znaša presežek odhodkov nad prihodki UKC Maribor nekaj več kot tri milijone evrov oziroma dobra dva odstotka skupnih prihodkov.

“Ocena poslovnega rezultata je za okoli 200.000 evrov ugodnejša od ocene poslovnega rezultata januar – maj 2022 kot rezultat ukrepov, ki jih izvajamo na vseh področjih poslovanja,” so v poročilu zapisali v upravi UKC Maribor.

Bodo poslovanje res uravnotežili, kot je napovedal direktor?

Še vedno negativen poslovni rezultat je po njihovih navedbah predvsem posledica prenizkega financiranja stroškov dela in terciarne dejavnosti na prihodkovni strani ter visokih stroškov energije na odhodkovni strani, ki prav tako niso ustrezno pokriti s prihodki.

Direktor Crnjac je sicer na prejšnji seji sveta zavoda sredi julija izrazil prepričanje, da bodo do konca leta uravnotežili poslovanje. Vodenje UKC Maribor je prevzel junija lani.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar