Na Pohorju dobili nove izdelke za spanje, razdelili jih bodo še po šestih slovenskih letoviščih

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Sedem slovenskih letovišč, ki so v lasti in upravljanju članic Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), bo v okviru projekta JYSK zgodba za lahko noč prejelo izdelke za spanje. Prvo donacijo so opravili v torek v Domu Miloša Zidanška na Pohorju, kamor je bilo dostavljenih 70 vzmetnic.

“Sinergija in skrb za lokalno skupnost je naš način poslovanja. Zato s posebnim navdušenjem razvijamo družbeno odgovorne projekte, še posebej pa nas veselijo tisti, v katere so vključeni otroci in so dolgoročni,” je ob donaciji povedal predstavnik podjetja JYSK Ivan Protega. Sodelovanje z ZPMS, ki s svojim delovanjem že desetletja dviguje kakovost življenja otrok, mladostnikov in družin, jim po njegovih besedah pomaga odkrivati resnične potrebe, tako da lahko donirane izdelke usmerijo na področja, kjer so najbolj potrebni.

Nevladne organizacije, ki nimajo posebnih sredstev za novo opremo

Kot so sporočili iz JYSK, v Sloveniji po podatkih ZPMS ostane v času šolskih počitnic doma kar polovica otrok, zato je potreba po organiziranih počitnicah, kakršne prireja ta organizacija, vse večja. “Letovišča so v lasti oziroma upravljanju naših članic. Vse so nevladne organizacije, ki nimajo posebnih sredstev za novo opremo. Zato smo zelo veseli, če se donator odloči in prispeva material, ki je nujno potreben za normalno življenje otrok,” je povedala generalna sekretarka ZPMS Breda Krašna ob prejemu donacije v Domu Miloša Zidanška, ki sodi pod okrilje ZPM Maribor.

“Želimo si, da bi dom obiskalo letno več kot 6000 otrok, starih od 6 do 17 let. V domu določenih kosov pohištva in izdelkov za spanje nismo zamenjali od odprtja leta 1988. Dom ima 16 sob s 70 ležišči, na katerih so več deset let stari izdelki za spanje,” je dodala predsednica ZPM Maribor Nina Babič.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar