Na društvu se sprašujejo, zakaj imajo nekateri pse, če pa zanje v tej vročini ne skrbijo

Vir: Pixabay.com

Veliko prijav, da so psi privezani oziroma v kletkah na soncu, dobijo na Društvo za zaščito živali Pomurje in prosijo, da se naj vsi, ki imajo pse v boksu ali na verigi, zavedajo, da je pes, zaradi njih, obsojen na trpljenje.

Na Društvu za zaščito živali Pomurje poudarjajo, da dobijo veliko podobnih prijav, kakršna je tista, ki so jo objavili. Nek gospa jih je namreč prosila, da naj oni opozorijo par, ki ima psa v boksu na vročem soncu, brez sence. V teh dneh, ko je za vse nevzdržna vročina, je še toliko bolj žalostno, da nekateri res ne poskrbijo za živali, ki se same ne morejo umakniti v senco. Treba jih je dati v hladen prostor, kjer imajo tudi dovolj sveže vode in hrane.

“Dobivamo dosti podobnih prijav, kot je ta: Lepo bi prosila nekoga iz Društva z obmocja G. Radgone, da obišče in prijazno opozori mlad par, ki si je omislil mladega ovčarja, ga dal v box, ki je obrnjen na zahod, box pa je ves dan pod žgočo vrocino. Pes se nima kam skriti. Razen tisto malo tanke strehe boxa, ki ga ščiti le kratek čas. V zelo kratkem možnem delu dneva je pes omejen na kvadratni meter gibanja, ves ostali čas je nemočen kakršnegakoli protesta. Ne vem, ali se lastniki, lepo zavarovani med debelimi klimatiziranimi stenami, zavedajo trpljenja svojega, nič krivega psa? 😔 In ne vem kakšno funkcijo ta sirota ima v njihovem življenju, zakaj ga imajo”

Na društvu pravijo, da je to samo ena od mnogih prijav in ob tem prosijo, da naj se vsi, ki imajo privezane pse ali v boksih zavedajo, da pes trpi. Ob tem se sprašujejo: “Torej – zakaj ga imajo?”

Oddaj komentar