Na avtocesti A1 s prihodnjim letom tovornjakom prepoved prehitevanja

FOTO: Jernej Vrtovec/Facebook

Z začetkom prihodnjega leta bo na avtocesti od Šentilja do Kopra težkim tovornim vozilom v dnevnem času prepovedano prehitevati, je na Facebooku zapisal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. Prehitevanje bo težkim tovornjakom tako dovoljeno le na odsekih, kjer so trije vozni pasovi.

“Skupaj z Darsom smo se odločili, da bomo z začetkom prihodnjega leta na avtocesti A1 (od Šentilja do Kopra) tovornim vozilom, ki so težja od 7,5 tone, v dnevnem času prepovedali prehitevanje. Tako bomo zagotovili boljšo pretočnost in večjo varnost,” je zapisal Vrtovec.

Že zdaj prehitevanje za tovornjake popolnoma prepovedano v predorih in razcepih

Podrobnosti niso znane, je pa bila pobuda za prepoved prehitevanje tovornjakov dana že v preteklosti. V Darsu sicer pojasnjujejo, da na avtocesti A1, ki je najbolj obremenjena s tovornim prometom, že zdaj na nekaterih odsekih velja, da tovornjaki ne smejo prehitevati v času jutranje in popoldanske prometne konice. Ob tem je prehitevanje za tovornjake popolnoma prepovedano v predorih in razcepih, pa tudi na nekaterih mestnih obvoznicah.

Odseki, kjer je že zdaj v času prometnih konic prepovedano prehitevanje, so označeni s prometno signalizacijo, nadzor nad kršitvami pa izvaja policija. Globa za kršitelje znaša 300 evrov.
VIR: Lokalec.si

? Skupaj z Darsom smo se odločili, da bomo z začetkom prihodnjega leta na avtocesti A1 (od Šentilja do Kopra) tovornim…

Objavil/a Jernej Vrtovec dne Petek, 06. november 2020

1 KOMENTAR

Oddaj komentar