Menjava rabljenih izdelkov za vrtnarske potrebščine

Foto: Stina Andric

Inštitut Wcycle Maribor je minuli teden priredil dogodek Zamenjaj ali pridelaj. Na njihovi stojnici se je tako med drugim nabralo od kuhinjskih tehtnic, sokovnikov, kuhalnikov za kavo in več kot 570 knjig.

Ob stojnicah pri lokalu Caffe Bianco na Pobrežju se je nabralo vsega – od kuhinjskih tehtnic, sokovnikov, kuhalnikov za kavo, likalne deske, namiznih svetilk in telefonov do sesalcev, radijskega stolpa, igrač in več kot 570 knjig, ki jim bodo poiskali nov dom.

Vsega, česar nekdo več ne potrebuje, se je razveselil partner v projektu Urban Soil 4 Food, društvo Aktiviraj se, ki na Partizanski cesti in v Gosposki ulici ponuja zanimive že rabljene, a še vedno uporabne, le nekoliko predelane predmete.

V zameno za prinešeno je Inštitut Wcycle Maribor obiskovalcem razdelil 60 bambusovih lončkov, 1100 kilogramov rodovitne zemlje, 140 bio razgradljivih lončkov za sajenje in več kot 220 vrečk eko semen.  “Upamo, da vam bodo dobro služili. Veseli bomo, če boste z nami delili kako jih uporabljate,” so zapisali na Facebook strani Inštituta Wcycle Maribor.

Oddaj komentar