Med begom pred policistom naredil več prometnih prekrškov, na koncu ostal brez vozila

Slika je simbolična.

Policist Postaje prometne policije Maribor je včeraj ob 14.40 na mariborski južni obvoznici ustavljal voznika neregistriranega osebnega avtomobila znamke honda, z nameščenima registrskima tablicama, ki ne pripadata temu vozilu. Voznik je v glavnem križišču v Spodnjih Hočah prevozil rdečo luč na semaforju in s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo proti Mariboru. Pri begu je nato naredil več prekrškov.

Policist je voznika ves čas ustavljal z modro lučjo in s kratkimi zvočnimi znaki s sireno policijskega službenega vozila, vendar voznik na predpisane znake ni ustavil. Med svojo divjo vožnjo je storil kar osem prekrškov cestno-prometnih predpisov. Tako je med vožnjo skozi krožno križišče, pri večjih prodajalnah ob Tržaški cesti v Mariboru, trčil v robnik pločnika in si na vozilu poškodoval pnevmatiko v takšni meri, da vožnje ni mogel nadaljevati.

Plačilni nalog za neodgovornega voznika. VIR: PU Maribor

Policist je v postopku s 26-letnim voznikom iz okolice Maribora ugotovil, da je ta v cestnem prometu vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je policist njegov osebni avtomobil zasegel ter mu napisal in izdal plačilni nalog za storjene prekrške s skupaj izrečeno globo v višini 2.790 evrov. O zasegu vozila in višini globe za prekršek vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja bo odločalo Okrajno sodišče v Mariboru.

Oddaj komentar