Narodni dom ostaja pod vodstvom Rukavine

Vladimir Rukavina, direktor Narodnega doma Maribor

Kot so na sinočnji seji mariborskega mestnega sveta odločili svetniki, bo tudi v novem petletnem mandatu Narodni dom vodil Vladimir Rukavina. Tudi v vodstvu Umetnostne galerije ni sprememb. Novo ime pa s septembrom prihaja v zavod Sinagoga

Dosedanji dolgoletni direktor Narodnega doma, Vladimir Rukavina je namreč edini, ki se je prijavil na razpis za direktorja. V Komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KVIAZ) tako niso imeli večjih pomislekov okrog njegova vnovičnega imenovanja, na sinočnji seji so njegov direktorski stolček potrdili tudi mariborski mestni svetniki s komentarji, da je Rukavina ime Maribora ponesel v svet in da njegovo dobro delo žanje sadove.

V UMG brez sprememb, v Sinagogo novo ime

Tudi Breda Kolar Sluga ostaja prva dama Umetnostne galerija Maribor. Kljub temu, da se je na razpis prijavilo več kandidatov, pa je le Kolar Slugova izpolnjevala vse pogoje.

Zavod Sinagoga; FOTO: maribor-pohorje.si
Zavod Sinagoga; FOTO: maribor-pohorje.si

Novo ime pa se je pojavilo v zavodu Sinagoga. V komisiji so vodenje zaupali Borisu Hajdinjaku, profesorju zgodovine in geografije na mariborski Prvi gimnaziji. Soglasno so ga sinoči potrdili tudi mestni svetniki. Hajdinjak bo svoj mandat nastopil s 1. septembrom.

Oddaj komentar