Marko Slavič pozval sodelavce, da se odpovejo znesku, ki ga bodo dobili za opravljeno delo danes

Marko Slavič, direktor Doma Danice Vogrinec je objavil javen apel svojim sodelavcem, v katerem jih je pozval: “

Objavljamo ga v celoti:

Drage sodelavke, dragi sodelavci.

Opustošenost dolin, porečij, poplave in ranjene duše naših sodržavljanov. Kataklizma, ki je nekontrolirano in dobesedno spreminjala obličja nekaterih delov naše lepe države, je surovo zarezala v življenja ljudi. Boleč ina, kije kljub naši empatičnosti nepredstavljiva, ter tistim, ki jih je prizadela, velikokrat niti solzam ni pustila priteči iz oči. Kar nekajkrat se mi je zazdelo, da ljudje, ki jim je narava vzela vse, od obupa niti jokati ne zmorejo.

Voda se umakne in ljudje še bolj stopimo skupaj.

Tisti nešteti, ki pomagajo kot mravljice in ki so ob tem tiho ter neopazni, so zame največji frajerji tega sveta. Pomagajo seveda tudi tisti, ki se z dobrodelnostjo postavljajo, se fotografirajo in uživajo v svojem blišču neskončne radodarnosti, ki jo moramo spoznati vsi državljani.
In je prišel dan, ko nas je Vlada RS obvestila, da bo 14. avgust Dan solidarnosti. Dela prost dan in dan, ko bo vsa Slovenija stopila skupaj v pomoč ljudem, prizadetih v poplavah. In se zgodi.

Med ljudmi završi vprašanje o upravičenosti do dodatka za delo v manj ugodnem delovnem Času (praznik, dela prosti dan). In takrat si rečem, zdaj pa je res dovolj! Dovolj je pohlepa. Kaj se je z nami zgodilo?

Sprašujem se, kaj se je zgodilo z našimi kromosomi, ki očitno ne zmorejo prenašati dostojanstvene genske zasnove od naših starih, od naših prednikov. Morda jih imamo preveč, celo 38 več od vinske mušice. Opažam namreč, da se velikokrat stvari začnejo spreminjati na slabše, ko je vsega preveč.

Zato, drage sodelavke in sodelavci. Pomislimo na obraze naših sodržavljanov, ki od muke niti ne jočejo. Predlagam, da se dostojanstveno in po DANičino odpovemo zneska, ki ga bomo dobili za opravljeno delo na 14. avgust, dela prost dan.

Zaradi siceršnjih zahtevnih postopkov in seveda upoštevanja volje vsakega zaposlenega v naši DANici, predlagam, da izberemo najenostavnejšega:
Po izplačilu plače pri svojih vodjih lahko preverite sezname, v katere bomo vpisali vaš darovani znesek v predlagani višini prejetega neto dodatka za delo na 14. avgust, dela prost dan.

In še to: Na 14. avgust smo v DANici solidarni s sodržavljani in delamo tudi vsi zaposleni v upravi, socialni službi, rehabilitaciji ter vsi drugi sodelavci pralnice, kuhinje in zdravstveno negovalne službe.

Ponosen sem, da sem del našega DANiČinega kolektiva in srčnih sodelavcev, ki ste mi s predlogi olajšali pisanje tega pisma.
Zbrani znesek bomo neposredno predali družini, ki je ob ujmi izgubila dobesedno vse.

Vaš direktor, Marko Slavič

Oddaj komentar