Mariborski zdravstveni dom obnovil prostore službe za zdravstveno varstvo žensk

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor so odprli obnovljene prostore službe za zdravstveno varstvo žensk. Vseh pet ginekoloških ambulant v 5. nadstropju osrednje enote zdravstvenega doma na Vošnjakovi ulici je tako dobilo svetlejše, udobnejše in sodobnejše pogoje za delo.

 “Gre za investicijo v vrednosti 150.000 evrov, s katero odpiramo pet prenovljenih ginekoloških ordinacij, ki so še iz leta 1981, saj od njihove izgradnje tega leta ni bilo večjih investicijskih vlaganj v te prostore,” je pojasnil direktor zdravstvenega doma Jernej Završnik. “Glede na trenutno finančno situacijo v slovenskem zdravstvu sem zelo zadovoljen, da smo to lahko izvedli,” je dodal. Z obnovitvenimi deli so začeli konec lanskega leta, medtem pa so ginekološke ambulante, v katerem dela šest ekip s skupno 22 zaposlenimi, delale v običajnem ritmu. Večjih težav zaradi tega ni bilo, pacientke so začasne selitve ali druge motnje v delovnem procesu sprejele z razumevanjem, je na današnji slovesnosti ob odprtju povedal strokovni direktor zdravstvenega doma Danilo Maurič, ki je tudi predstojnik organizacijske enote varstva žensk. “37 let smo po malem krpali zadeve, kaj prebarvali ali če je kje zamakalo, popravili, tako generalne obnove pa doslej še nismo bili deležni,” je zadovoljen dodal.

Dan prej so odprli novo zobozdravstveno ambulanto v Staršah, ki prav tako sodi pod okrilje mariborskega zdravstvenega doma. Zobozdravnica bo tam delala tri dni v tednu, medtem ko so v tem kraju imeli do lani le zasebno zobozdravstveno ordinacijo, kjer so bili vsi pacienti samoplačniki. “Tudi tega dosežka smo zelo veseli,” je povedal Završnik. Vrednost naložbe, ki je bila strošek zdravstvenega doma, je 32.000 evrov.

Letos načrtujejo še ureditev okulističnega centra. Umeščen bo v pritličje osrednje enote zdravstvenega doma, ki ga je lani izpraznila enota za fizikalno in rehabilitacijsko medicino po selitvi v novozgrajeni prizidek na dvorišču objekta. Tako bodo doslej razpršene enote okulistične službe združene na enem mestu.

Po besedah Završnika delajo tudi vse, kar je v njihovi moči, da bi lahko še letos pričeli še z gradnjo nove zdravstvene postaje v mestni četrti Tezno.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar