Mariborski predizbor za slovensko državno prvenstvo v slamovski poeziji

FOTO: Nina Medved

Na literarnem dogodku v Sodnem stolpu bosta 30. avgusta izbrana dva nova finalista, ki se bosta oktobra na šestem državnem prvenstvu v slamovski poeziji v Kranju potegovala za naziv državnega prvaka oz. prvakinje.

Mariborski predizbor v pesniškem slamu bo potekal v torek, 30. avgusta 2022, od 19. ure naprej v Sodnem stolpu (Pristan 8, Maribor) v obliki tekmovanja, na katerem bosta žirija in publika ocenjevali nastope prijavljenih pesnic in pesnikov. Nastopi bodo potekali v treh tekmovalnih krogov, na katerih nastopajoči in nastopajoče brez uporabe kostumov in rekvizitov predstavijo svoje avtorske pesmi.

Kdo po ocenjeval?

Nastope bo ocenjevala žirija občinstva ter vabljeni žirantje: pesnica in literarna kritičarka Tonja Jelen, pisatelj Tomo Podstenšek, ter literarna kritičarka in urednica revije Liter jezika Ajda Strajnar. Dogodek bo moderirala Mojca Frim. Za nastop se lahko prijavite na ozuljenijezik@gmail.com, preko ZS sporočila na Facebook strani Slam zverine, ali v Sodnem stolpu, pol ure pred pričetkom dogodka.

Predizbori po celi Sloveniji

Predizbori za državno prvenstvo bodo letos poleg Maribora potekali še na Ptuju, v Kranju, v Novem mestu in v Kamniku. S tem bomo dobili skupno 10 finalistov prvenstva, ki se bodo predvidoma v začetku oktobra pomerili v Kranju na šestem slovenskem nacionalnem prvenstvu v slamovski poeziji. To bo potekalo v organizaciji Slamurajev in SiSlama ⎼ neformalne mreže za razvoj in promocijo slam poezije.

Oddaj komentar