Mariborski poslanci z županom MOM o prihodnosti Farmadenta

Danes je na Mestni občini Maribor, potekal delovni sestanek s poslanci 7. volilne enote: mag. Dejan Kaloh (SDS), Branislav Rajić (SMC) in dr. Franc Trček (SD). Z županom Sašo Arsenovičem in predsednico nadzornega sveta Farmadenta mag. Matejo Cekić so govorili o spremembah Zakona o lekarniški dejavnosti, ki so v obravnavi v državnem zboru.

Predlog predvideva tudi črtanje zakona, ki določa splošne omejitve

Predlog sprememb med drugim predvideva črtanje 26. člena zakona, ki določa splošne omejitve za izvajalce lekarniške dejavnosti. Tudi od tega, kakšen bo novi zakon, je odvisna prihodnost podjetja Farmadent, veletrgovca za distribucijo zdravil in medicinske opreme, pa tudi Javnega zavoda Lekarne Maribor. Obe družbi sta v večinski lasti Mariborske občine, solastnice pa so občine Starše, Duplek, Hoče-Slivnica, Miklavž na Dravskem polju, Starše in Rače-Fram.

Župan Arsenovič je ocenil, da je bil sestanek s poslanci konstruktiven

“Tako mariborska občina kot poslanci iz naše volilne enote želimo pomagati našemu podjetju. Usklajujemo aktivnosti, da bomo zagotovili obstoj pomembnega podjetja, ki so ga zgradili prebivalci te regije in zaposluje sedemdeset ljudi. Verjamem, da bomo za ta cilj skupaj uspešno delali v interesu mesta in regije,” je dejal ob tem.

Oddaj komentar