Mariborski policisti razkrili število pijanih voznikov, ki so jih ustavili med poostreno kontrolo

FOTO: Pixabay.com

Med 6. in 15. novembrom 2020 so tudi na območju Policijske uprave Maribor izvajali poostrene aktivnosti, s poudarkom na ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov.

V tem času so na območju Policijske uprave Maribor z indikatorji alkohola preizkusili 2.924 voznikov, odredili 7 strokovnih pregledov za ugotavljanje prisotnosti alkohola in 5 strokovnih pregledov za ugotavljanje prisotnosti mamil, zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi.

Štiri voznike zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali

“Ugotovili smo, da je pod vplivom alkohola vozilo 54 voznikov, od tega je pri 22 voznikih koncentracija znašala nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka. 3 vozniki so preizkus alkoholiziranosti odklonili, 4 voznike pa smo zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali,” je sporočil Miran Šadl iz PU Maribor.

V sklopu omenjenih aktivnosti so v soboto 14. novembra 2020, med 16. in 23. uro, izvedli poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov, po metodologiji »PROMIL«. V tem času so z indikatorji alkohola preizkusili 301 voznika, pod vplivom alkohola pa so vozili 3 vozniki. Pri 1 vozniku je koncentracija znašala nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka.

Tovrstni problematiki bodo pozornost namenjali tudi v prihodnje

Ker je na območju Policijske uprave Maribor vožnja pod vplivom alkohola še vedno eden izmed ključnih dejavnikov prometnih nesreč, bodo mariborski policisti s ciljem doseganja ugodnejših prometno varnostnih razmer, pri nadzoru cestnega prometa, tovrstni problematiki pozornost namenjali tudi v prihodnje.

Oddaj komentar