Mariborski policisti posredovali 65-krat

FOTO: Slovenska policija

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 245 klicev, od tega 65 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali 7 nedovoljenih prehodov državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:
– 9 kaznivih dejanj,
– 9 prometnih nesreč I. kategorije,
– 3 povoženja divjadi,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 8 prijav kršitev javnega reda in miru, 1 na javnem kraju in 6 v zasebnih prostorih,
– 1 požar.

Izpostavljajo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj ob 8.15 so imeli policisti v postopku državljana Hrvaške, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

Ob 8.17 so na istem mestu imeli v postopku dva državljana BiH, ki sta z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotnici pa izrekli opozorilo.

Ob 9.43 so na istem mestu imeli v postopku tri državljane Hrvaške, ki so s kombiniranim vozilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotnikoma pa izrekli opozorilo.

Ob 10.51 so na istem mestu imeli v postopku dva državljana Hrvaške, ki sta z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotniku pa izrekli opozorilo.

Ob 12.56 so na istem mestu imeli v postopku državljana Hrvaške, ki je s tovornim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

Ob 15.50 so na istem mestu imeli v postopku državljana Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

Ob 16.28 so na istem mestu imeli v postopku državljana Avstrije, ki je z osebnim avtomobilom poljskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

Oddaj komentar