Mariborska uprava enota začasno zaprla vse krajevne urade

Upravna enota Maribor. Vir: Google Street view

Mariborska upravna enota je z današnjim dnem zaradi bolniških odsotnosti in epidemioloških razmer v državi ter s tem povezane nezmožnosti zagotavljanja kadra začasno zaprla vse krajevne urade na svojem območju. Kot so ob tem sporočili, krajevni uradi v Dupleku, Hočah, Miklavžu in Račah do predvidoma 4. februarja ne bodo poslovali.

Občane omenjenih občin za urejanje upravnih storitev zato začasno, seveda po predhodnem naročilu na telefonski številki 02 2208 350, naprošajo, da te opravijo na sedežu Upravne enote Maribor na Ulici heroja Staneta 1.

V Mariboru je sicer prav tako danes zaradi številnih okužb in karanten v celoti na šolanje na daljavo prešla Srednja zdravstvena in kozmetična šola, v treh mariborskih osnovnih šolah pa so to odredili za celotno predmetno stopnjo.

Število okuženih, pretežno z novo in bolj nalezljivo različico omikron, se v Sloveniji še naprej drastično povišuje. V torek so po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ob 19.438 PCR-testih potrdili kar 12.286 okužb z novim koronavirusom. Gre za daleč največje število potrjenih primerov v enem dnevu doslej. Delež pozitivnih testov je bil 63,2-odstoten.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar