FOTO: Mariborska pravljica iz čilija in čokolade uspela

V Mariboru so se na Trgu Leona Štuklja srečali številni ljubitelji čilija in čokolade. V petek in soboto se je na 1. mednarodnem festivalu Čili in čokolada predstavilo več kot 35 različnih ustvarjalcev čilijevih in čokoladnih kreacij iz Slovenije in tujine.

Festival je v sodelovanju z družbo Moja čokolada pripravilo podjetje Factumevent. Mitja Špes, organizator festivala nam je povedal, da je dogodek odlično uspel, da so razstavljavci predstavili svoje slastne in pikantne izdelke ter obiskovalce popeljali na posebno pikantno in sladko avanturo, v sklopu katere so ti lahko tako okušali kot soustvarjali.

“Izvedeli smo vse, česar do zdaj še nismo vedeli o čokoladi in čilijih ter zakaj se nasprotja tako močno privlačijo,” je dejal Špes.

Potekalo jr tudi tekmovanje v najboljši čili omaki, med seboj so se pomerili umetniki v klesanju čokolade, v večernem delu pa je bila na vrsti čokoladna poslikava ženskih teles.

Včeraj je bil dan namenjen tudi pripravam na materinski dan. Poskrbeli so tudi za sladka presenečenja mam. Med drugim so za njih prvič doslej v Sloveniji skuhali čokoladni golaž.

Vsem ljubiteljem čilija in čokolade so bile na voljo še čokoladne fontane, čokolade na tisoč načinov, atraktivna ulična ponudba jedi s čilijem in čokolado, premierna predstavitev Čokoladne Slovenije, pogovori z mojstri čokolade, delavnice kiparjenja s čokolado in delavnice za otroke, pa tudi različne čili omake, posipi, sadike, vina in piva.

 

Oddaj komentar