FOTO in VIDEO: Prvi cepljeni o vzrokih za cepljenje: “Bolezen nas je zaprla, za nas je to praktično zapor”

V Sloveniji se je začelo cepljenje oskrbovancev in zaposlenih v domovih za starejše ter najbolj izpostavljenih zdravstvenih delavcev proti covidu-19.

Zjutraj oz. dopoldne so bili cepljeni so že prvi trije Slovenci, med drugim v Lenartu upokojeni mariborski nadškof Franc Kramberger. Premier Janez Janša pa se je ob začetku cepljenja odpravil v Maribor in pred največjim domom za starejše v državi, DSO Danice Vogrinec, povedal, da se bo sam cepil takoj, ko bo na vrsti.

Cepljeni tako oskrbovanci kot zaposleni

Po besedah direktorja doma Marka Slaviča so prejeli nekaj več kot 300 odmerkov cepiva. Danes naj bi cepili okoli 270 stanovalcev, s preostankom cepiva pa v ponedeljek še del zaposlenih. Spregovorili smo s prvima cepljenima v Domu Danice Vogrinec v Mariboru.

Želijo si učinkovitosti cepiva

Spregovorili smo z Anamarijo in Petrom Brglezom. Anamarija pove, da ima velika pričakovanja, da bo uspelo, da bo boljše. Peter Brglez pa jo dopolni: “Da bi se čimprej rešili tega, to je pravzaprav za nas, ko ne moremo vedno v naravo praktično zapor. Bolezen nas je zaprla. Bil sem prvi, da se cepim, da čimprej pride ven, le bo to učinkovala kot pravijo.”

Izjava prvih cepljenih v Domu Danice Vogrinec

Izjava prvih cepljenih v Domu Danice Vogrinec.

Objavil/a BK TV dne Nedelja, 27. december 2020

Oddaj komentar