Mariborčani zmagoslavno dvignili pokal

Kapetan vijoličastih, Marcos Tavares, ob pokalu državnih prvakov

Mariborčani so si sicer že 15. naslov državnih prvakov zagotovili na tekmi proti Celju, ki so jo dobili s 3:1, vendar so pokal zmagoslavno dvignili danes, na domači travi Ljudskega vrta.

Vijoličasti so z današnjo zmago proti ekipi iz Krškega z 2:0 še dodatno potrdili naziv najboljše ekipe letošnjega državnega prvenstva. Oba gola je dosegel Luka Zahovič, ki se je tako na na vrhu lestvice najboljših strelcev s 17-imi doseženimi goli izenačil z Rokom Kronavetrom. Glede na to, da je na sporedu še ena tekma državnega prvenstva ima Luka vse možnosti, da krono državnega prvaka oplemeniti še z nazivom najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije.

Lovorika se je po enem letu vrnila domov
Mariborčani so danes v Ljudskem vrtu tako zasluženo dvignili pokal državnih prvakov, tokrat že 15-ič. Zavidljiva številka, ki pravzaprav pomeni absolutni rekord v ligi, saj so vsi nasprotniki Vijoličastih skupaj osvojili zgolj 13 naslovov državnih pravkov. Letos se je tudi mariborski strateg Darko Milanič vpisal med večne legende Slovenskega nogometa, saj je z enim klubom skupno osvojil že 6 naslovov državnega prvaka. Veselje sredi “svete trave” Ljudskega vrta je bilo tako nepopisno in predvsem zasluženo.

Slavje ob dvigu pokala za naslov državnih prvakov

Oddaj komentar