Mariborčan Enej Marinič dvojni zmagovalec prestižnega tekmovanja na Češkem

Enej Marinič se je v pripravljalnem obdobju na jesenska tekmovanja udeležil dveh večjih mednarodnih tekmovanj.

Na zadnjem minuli vikend, ki je potekal na Češkem z nazivom Brno open, Mizuno cup 2021, na katerem je nastopilo 556 športnic in športnikov iz enajstih držav, je Enej premagal vse nasprotnike v svoji kategoriji nad 100 kg ter v kategoriji OPEN, ki jo organizatorji na Češkem zdaj že tradicionalno izvedejo po vzoru mednarodnega tekmovanja za Baumgartnov pas v Mariboru.

V kategoriji nad 100 kilogramov se je Enej pomeril s petimi nasprotniki in vse gladko premagal. Še največ težav je imel s Poljakom Majowski Dominik in Čehom Mašek Janom. Zelo atraktivna kategorija OPEN se je odvila na koncu prvega tekmovalnega dne, v katero se je prijavilo 13 športnikov. Enej je do finala opravil gladko z vsemi nasprotniki. Ponovno je bila najtežja finalna borba z istim nasprotnikom iz Poljske. Enej je dosegel odločilno točko dvajset sekund pred koncem borbe, nato prednost uspešno zadržal do konca ter tako osvojil prvo mesto v kategoriji opel ter osvojil prestižno nagrado nagrado, okrasno japonsko katano.

Dobri obeti 

Tekmovanja se je udeležil tudi mladi Gal Bertalanič Žižek, ki je po dobrih borbah na koncu osvojil peto mesto. Pred tem je konec avgusta osvojil drugo mesto na izjemno močnem 37. mednarodnem judo turnirju za pokal SNP ter memorialu v spomin na judoista Zoltan Palkovacs v Banski Bystrici na Slovaškem.

Obe tekmovanji dajeta dobre obete na jesenska tekmovanja za Grand Prix, ki se jih bo Enej udeležil. Prvo že konec naslednjega tedna v Zagrebu.

Oddaj komentar