Maribor bogatejši za prvi mobilni defibrilator

Vsa vozila Medobčinskega redarstva bodo opremljena z avtomatskimi eksternimi defibrilatorji (AED naprava), vsi redarji bodo tudi usposobljeni za pravilno delovanje z napravo.

Vodja Medobčinskega redarstva po pooblastilu, ki deluje v okviru Skupine občinske uprave Maribor, Uroš Kosi in redar – vodja izmene Robert Merc sta od direktorja Javnega zdravstvenega zavoda Mariborske lekarne Maribor Albina Turka prejela defibrilator za vozilo Medobčinskega redarstva.

To bo prvi mobilni defibrilator, ki bo pokrival celotno mesto, imata ga tudi obe vozili Maister, ki vozita samo po coni za pešce. Lekarne Maribor so defibrilator donirale, to je že njihova deveta donacija defibrilatorjev.

V Medobčinskem redarstvu, ki deluje v okviru Skupne občinske uprave Maribor, bodo vsa vozila opremili z defibrilatorji. Za to so se odločili na podlagi izmenjave izkušenj in ogleda dobrih praks na občinskem redarstvu MO Ljubljana, kjer so vsa službena vozila redarjev opremljena z defibrilatorji in tako vsak dan po mestu krožijo mobilni defibrilatorji, ki so na voljo v primeru urgentne situacije.

Medobčinsko redarstvo se je s prošnjo po donaciji obrnilo na Javni zdravstveni zavod Mariborske lekarne Maribor, saj je le-ta donatorsko opremil tudi mini električna avtobusa, ki vozita po coni za pešce Maister, ki so sodelovanje z veseljem potrdili.

V začetni fazi je sedaj z defibrilatorjem opremljeno eno novo vozilo Medobčinskega redarstva Maribor, v celotnem letu pa bodo z defibrilatorji opremljena vsa vozila Medobčinskega redarstva. Za pravilno delovanje z defibrilatorjem pa se bodo redarji udeležili izobraževanja za uporabo defibrilatorjev, ki ga bo Območno združenje Maribor – Rdeči križ v luči ohranjanja dobrega sodelovanja z MO Maribor za redarje opravil brezplačno.

Oddaj komentar