Mačja hiša: “Da vaju ni sram! Do dna srca in še naprej. Brez skrbi, da bosta plačala vsak svoje, …”

Muc Jakec. Vir: Mačja hiša, Facebook

Pri Mačji hiši so zapisali, da sta posvojitelja pred petimi leti posvojila muca Jakca, zdaj pa ga nočeta več, zato so ga vzeli nazaj in ob tem zapisali ogorčen zapis o posvojiteljih. Takih naj bi bilo sicer po njihovih besedah več.

“Pred petimi leti je bil Jakec posvojen. Luštkan, zdrav, prijazen mucek. Posvojitelja s polnimi usti besed o domu za vedno, on menda celo aktiven “reševalec” žival, bla bla bla, vse bi naredili za svoje živali, bla bla… Ko se je ohladila ljubezen, je muc postal odveč,” so zapisali v uvodu.

Mačja hiša je vzela Jakca k sebi

“Danes je pristal pri nas. Zanj nobeden od njiju ne bi prevzel nobene odgovornosti, ne plačal nujne veterinarske oskrbe, kaj šele prevzema v zavetišče, niti dal vsaj 10 eurov donacije za zavetišče, ki je prevzelo NJUNO žival v oskrbo. So takoj padle grožnje z odvetniki, ko smo omenili, da bi bilo prav, da pomagata pri stroških zanj in da zakonodaja to predpisuje,” so razložili in dodali: “Ogromnega, žalostnega, 5 let starega mucka, z minimalno možnostjo za skorajšnjo posvojitev je danes pripeljala. Je bil odveč, ker je jokal sam doma, saj ona nima več časa zanj. Pa ne da bi osebi, ki ga je pripeljala kaj manjkalo, seveda, za šminko, frizuro in oblekce je vedno denar.”

Ogorčen zaključek zapisa

Zaključili pa so ostro: “Da vaju ni sram! Do dna srca in še naprej. Brez skrbi, da bosta plačala vsak svoje, za Jakca pa bomo poskrbeli mi. Bomo že nekako.”

Oddaj komentar