Linija za starše: Kako podpremo sebe? Kako otroka?

Razvoj dogodkov v letošnjem letu je temeljito spremenil razmere, v katerih živimo. V veliki meri ostajamo zaprti med štirimi stenami in brez veliko možnosti umika drug pred drugim. V takih okoliščinah se mera stresa vedno poviša, ozračje lahko postane bolj napeto, krepijo se razdražljivost, občutljivost in konfliktnost.

Kako se lahko okrepimo in opremimo, da nam bomo lažje? Kako razvijamo odpornost in prožnost, ki nam povečujeta možnost, da bomo tudi v najtežjih časih preživeli, ne da bi nas razmere potolkle? Kaj pomeni in kaj lahko storimo, ko družinski odnosi podležejo dodatnim pritiskom in stresu? Kako podpremo sebe? Kako otroka? In kam pri vsem tem s partnerjem?

FAMILYLABOVA linija za starše je namenjena vsem, ki želijo iskati odgovore na navedena vprašanja, pa tudi vsem, ki vas muči kakršnokoli vprašanje s področja vzgoje ter odnosov med starši in otroki in v družini nasploh. Od njihovih sodelavk ne boste dobili univerzalnih nasvetov ali čudežnih receptov, kako doseči, da se otroci vedno vedejo tako, kot bi jim bilo všeč, lahko pa pričakujete empatičen dialog, uporabne smernice, dodatna vprašanja, ki vam utegnejo razkriti kakšno doslej nevidno pot naprej, in podporo pri razmisleku, kakšne vodje hočemo biti svojim otrokom.

Pokličete lahko vsak ponedeljek (od 23. 11. do 14. 12. 2020), od 14.00 do 15.00, na 040 49 00 49

O družinskem laboratoriju: “Družinam ponuja podporo, svetovanje in pomoč pri razvoju starševske kompetentnosti, strokovnim delavcem, ki delajo z otroki in z družinami, pa prostor za strokovni in osebni razvoj s poudarkom na odnosni kompetenci. Seminarji, delavnice in predavanja so namenjeni vsem, ki želijo aktivno prispevati k razvoju družine in so pripravljeni prevzeti odgovornost za ozračje v družini. Primerni so tako za starše, ki se spopadajo s težavami, kot za vse, ki želijo še izboljšati, oplemenititi ali obogatiti kakovost odnosov v družini. Ne želimo si ustvariti »popolnih« staršev, temveč nič več – vendar tudi nič manj – kot »dovolj dobre«!”

Telefonsko svetovanje je brezplačno in poteka v okviru vsebin VGC Štajerska.

Oddaj komentar