Le malo zanimanja za mariborsko ambulanto za neopredeljene

Slika je simbolična. Vir: Pixabay

V ponedeljek, 16. januarja, popoldne je zaživela prva ambulanta za neopredeljene tudi v Mariboru. Preverili smo, kakšno je bilo zanimanje pacientov.

Jernej Završnik, direktor Zdravstvenega dom Adolfa Drolca Maribor, je povedal: “Prvi dan ambulante so bili štirje pregledani. Prišlo je tudi 10 pacientov, ki pa imajo izbranega zdravnika. Zabeležili smo tudi 10 klicev v ambulanto in trije so se naročili za pregled danes.” Deset, ki se jih je oglasilo kljub temu da imajo izbranega zdravnika, je prišlo ker niso vedeli, da imajo zdravnika izbranega.

Ambulanta res namenjena pacientom, ki nimajo izbranega zdravnika

Soglasje za delo v ambulanti je podalo 20 zdravnikov in 15 medicinskih sester in ekipe tam se bodo menjevale: “Ti ki so podali soglasje bodo tudi delali. Zaposleni se bodo rotirali, praviloma ne moreš več kot trikrat delati v tej ambulanti, to je celodnevno delo.”

Glede na prvi dan v Zdravstvenem domu Adolfa Drolca Maribor upajo, da ne bo potrebe po odprtju nove, druge ambulante za neopredeljene: “Če bo pa potrebno, pa odprli tudi drugo.” Direktor Završnik še zaključi s pozivom: “Ta ambulanta je res namenjena tistim pacientom, ki nimajo izbranega zdravnika. Naj le ljudje preverijo,  ter pri sebi pogledajo ali imajo izbranega zdravnika ali ne. Tu se tudi vidi ta odnos ljudi do zdravstva na splošno, ker če ti niti ne veš, da imaš izbranega osebnega zdravnika, potem je to tudi to nek indic, na katero vrednostno stopnjo uvrščaš pomen zdravstva v svojem osebnem življenju.”

V Zdravstvenem domu dr. A. Drolca Maribor ambulanta za neopredeljene dela na lokaciji Ulica kneza Koclja 11.

Delovni čas ambulante:

PONEDELJEK 15.00 – 20.00
TOREK 7.00 – 12.00
SREDA 7.00 – 13.00
ČETRTEK 14.00 – 20.00
PETEK 14.00 – 20.00
SOBOTA 7.00 – 19.00

Oddaj komentar