Lastniki psov pozor! V Mariboru nastavljajo klobase s strupom

Na Facebook profilu Društva za zaščito živali Maribor opozarjajo, da so bili obveščeni, da nekdo nastavlja strupene vabe v mestni četrti Nova Vas, natančneje v Jakopičevi ulici. Ena psička je zaradi zastrupitve žal poginila.

Na Društvo za zaščito živali so prejeli to obvestilo:

29.1.2017 je sosedova psica poginila zaradi zastrupljene klobase, par dni nazaj je od drugih sosedov mačka prinesla domov zastrupljeno klobaso, ki jo je lastnik pravi čas opazil. Ker imamo veliko živali v tej soseski, smo zelo zaskrbljeni. To se dogaja v Novi Vasi, v Jakopičevi ulici.”

Jakopičeva ulica; VIR: google street view
Jakopičeva ulica; VIR: google street view

Lastniki psov, mačk in sprehajalci v tistem območju zato bodite previdni in pravočasno zaščitite svoje ljubljenčke. V Društvu opozarjajo še, da je možno, da se zastrupljene klobase nahajajo še kje v bližini, kjer so priljubljene lokacije za sprehode Mariborčanov s psi.

Zastrupljanje je kaznivo dejanje

Zastrupljanje živali se sicer smatra kot prekršek opredeljeno v zakonu o zaščiti živali. Gre pa lahko tudi za kaznivo dejanje mučenja živali. Storilca se lahko kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do dveh let. Policija lahko ukrepa, vendar mora biti o kaznivem dejanju pravočasno obveščena.

FOTO: SVSP
Zastrupljene klobase najdene v Ljubljani; FOTO: SVSP

Za uspešno dokazovanje pa je vsekakor treba storilca zalotiti na kraju kršitve ali pridobiti podatke o morebitnih pričah, ki bi potrdile, da je storilec nevarno snov na kraju tudi nastavil.

Zato bodite previdni in imejte na sprehodu svojega štirinožnega prijatelja vedno na očeh. V primeru zaužitja nevarne oziroma zastrupljene snovi pa je ključen čim hitrejši obisk pri veterinarju.

 

Oddaj komentar