Košarkarsko igrišče, obnova Dvorane Tabor, obratovanje srednjega bazena v Pristanu in športni vrtec v Mariboru

Župan Saša Arsenovič in podžupan Samo Peter Medved sta danes predstavila investicije v javno športno infrastrukturo. Župan je poudaril, da so povečali finančna vlaganja v športno infrastrukturo in sofinanciranje športnih programov na podlagi letnega programa športa. Zavrnil je vse očitke o prikrivanju na področju športa.

Novo košarkarsko igrišče v Mariboru

Naslednjo sredo sledi otvoritev košarkarskega igrišča Gorana Dragića. Gre za prvo “pametno” igrišče v Vzhodni Sloveniji, saj se bo gibanje prepletalo s poučnimi vsebinami. “Maribor je nekoč bil mesto košarke in upam, da bomo uspeli košarko zagnati po zgledu nogometa, odbojke in rokometa, v boljše čase,” je dejal župan. Uredili so jo v sodelovanju s Fundacijo Gorana Dragiča. Gre za investicijo vredno nekaj več kot 130 tisočakov. Otvoritev bo obiskal tudi sam Dragić.

Bazen v Pristanu ponovno primeren za uporabo

Mariborski župan je dejal, da pričakuje, da se bo to jesen ponovno mogoče kopati v srednjem bazenu v Pristanu. Uporabno dovoljenje že imajo, v teku je prezračevanje prostorov. A sanacij še ni konec. Sledi še celovita energetska sanacija objekta.

Dvorana Tabor pred začetkom prve faze rekonstrukcije

Obetavno naj bi kazalo tudi pri rekonstrukciji Dvorane Tabor. Medved je opisal, kaj zajema projekt. Med drugim bodo uredili nove garderobne prostore, del kletne etaže, sanirali bodo tudi hodnike. 3,2 milijona evrov bo prispevalo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Predstavili so tudi časovnico, dela naj bi bila zaključena prihodnje leto.

Dela v Ljudskem vrtu se bližajo koncu

Govora je bilo tudi o ureditvi Ljudskega vrta, ki je tik pred koncem. Obnovili bodo tudi dvorano Lukno in Langarjevo vilo. V izdelavi je tudi prostorski načrt za športni vrtec v bližini Ljudskega vrta.

Stanje na področju športa bodo obravnavali na seji septembra

V preteklosti so se pojavili očitki o prikrivanju na področju športa. Župan je zagotovil, da bodo v septembru to tematiko obravnavali na seji.

“Uspeli smo najti rešitev, da investicijo, ki bi onemogočala razvoj drugih stvari. Žičnice smo kupili za 6 milijonov. Maribor bo zagotavljal dostop na Pohorje. S pomočjo holdinga smo uspeli oz. bomo v kratkem uspeli odkupiti še žičnice na Arehu,” je še povedal.

 

 

Oddaj komentar