Korak bližje ureditvi pasjega parka v Mariboru

Že več let v Mariboru tečejo dogovori o ureditvi pasjega parka v Mariboru.

Ureditev se zamika iz leta v leto

Izgradnja pasjega parka je bila predvidena že v letu 2019, a ni bila potrjena v proračunu 2019. Lokacija je predvidena ob Vojašnici generala Maistra. Tedaj so sicer pridobili dopis z Ministrstva za obrambo RS, kjer so dovolili uporabo zemljišča, to pa ni dovolj za izgradnjo gradbenega dovoljenja.

O tem, da se pasji park iz leta v leto zamika, je opozorila tudi občanka Jasna, ki je na straneh izboljsamo.maribor.si zapisala: “Zgodba o urejenem in vzdrževanem prostoru, kjer bomo lahko pse spustili s povodcev, se v Mariboru vleče že nekaj let. Med drugim je bilo govora tudi o ureditvi prostora med vojašnico generala Maistra in športnim parkom ob dvorani Tabor.”

Dodala je tudi: “Ne vem, kdo je lastnik tega zemljišča, vendar je podoba tega dela Maribora klavrna. Smeti, ki jih ozaveščeni sprehajalci puščajo za sabo tako kot povsod drugod po našem “lepem” mestu. Delavci Snage na tej zelenici nikoli ne čistijo. Ali je pasji park na tem delu še vedno v načrtu? Maribor na tem področju ne sledi sodobnim mestom.”

Sledi pridobitev gradbenega dovoljenja

Na Mestni občini Maribor so nam pojasnili, da je pasji park še vedno v načrtu:
“Novembra 2020 je MO Maribor uskladila načrte z Ministrstvom RS za obrambo.” Trenutno je v teku parcelacija zemljišča, ki ima trenutno status javno dobro. Sledi še pridobitev gradbenega dovoljenja in izvedba razpisa za izvedbo, ob koncu pojasnijo na občini.

Oddaj komentar