Konec številnim ukrepom: Bomo končno zaživeli bolj sproščeno?

Slika je simbolična. FOTO: Pixabay.com

Vlada je na današnji seji, ki je v okviru obiska podravske regije potekala na Ptuju, sklenila, da s ponedeljkom dodatno sprosti ukrepe pri opravljanju dejavnosti. Igralnice bodo lahko delovale v celoti, v trgovinah ne bo več omejitev števila kupcev, sproščajo se tudi omejitve na kongresih in v gostinskih lokalih.

S ponedeljkom ne bo več treba zagotavljati 10 kvadratnih metrov na posamezno stranko v poslovnih prostorih oz. trgovskih centrih, je na Twitterju zapisal gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

V gostinskih lokalih se odpravlja obveznost zagotavljanja trimetrske razdalje med mizami, prav tako ne bo več potrebno nošenje mask v notranjosti.

Igralni saloni lahko od prejšnjega ponedeljka ponujajo do 75 odstotkov razpoložljivih igralnih mest, po novem te omejitve ne bo več.

Pri opravljanju kongresne dejavnosti je trenutno število oseb v zaprtih javnih prostorih oz. na odprtih površinah s fiksnimi sedišči omejeno na do 75-odstotne zasedenosti zmogljivosti sedišč, med osebami pa mora biti eno sedišče prosto, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva. Na kongresih bodo lahko zasedena vsa sedišča, je danes sporočil Počivalšek.

Tako se bodo v ponedeljek še dodatno sprostili ukrepi, ki jih je vlada zrahljala že s prejšnjim tednom, ko je po vsej državi v luči izboljšanih epidemioloških razmer ponovno omogočila opravljanje vseh dejavnosti na področju ponujanja in prodajanja blaga in storitev.

vir: lokalec.si

1 KOMENTAR

  1. Kdaj bo odpravljen ukrep nošenja mask v sredstvih javnega prevoza ??? Vlada s Počivalškom na čelu in inšpekcijske službe NIJZ-ja naj opravijo kontrole pri tujih prevoznikih, ki vozijo v Slovenijo spoštovanje ukrepov. Seveda za njih in njihove potnike to ne velja, ker oni ne morejo okužbe prinesti v Slovenijo. Nesposobnost odločevalcev je na višku.

Oddaj komentar