Konec porok v Mestni hiši Rotovž

Zaradi izgradnje Centra Rotovž in obnovitvenih del v svečani dvorani v Mariboru ne bo možna izvedba porok v Mestni hiši Rotovž. Kot je za STA povedal v. d. načelnika Upravne enote Maribor Robert Pungerl, se ta dolgoletna praksa prekinja s 1. februarjem.

Potlej bo možno skleniti zakonsko zvezo v mestu le še v dvorani na sedežu upravne enote ali izven uradnih prostorov.

Za izvedbo sklenitve zakonske zveze izven uradnih prostorov je potrebno dodatno plačilo, in sicer v višini 170 evrov.

Uradni prostori za sklepanje zakonskih zvez na območju mariborske upravne enote so sicer še dvorana v stavbi Občine Starše, Bela dvorana v gradu Rače ter Glonarjeva dvorana v stavbi Občine Duplek.

V preteklih letih je bil v Mariboru zelo priljubljen uradni prostor za sklepanje zakonskih zvez tudi grad Betnava, ki pa je od leta 2002 zaprt. Tako so pari, ki so želeli za svojo poroko bolj svečan uradni prostor v mestu, lahko izbrali le svečano dvorano Mestne hiše Rotovž.

Baročna dvorana z izjemnimi stropnimi štukaturami je zato med Mariborčani in Mariborčankami znana kot poročna dvorana. Služi tudi za županove sprejeme in druge protokolarne dogodke, zaenkrat pa še ni znano, kje bodo po njenem zaprtju potekali ti dogodki. Po besedah Pungerla so v teku pogovori za nadomestno dvorano.

Mestna hiša Rotovž ne bo dostopna javnosti, ker bo izbrani gradbinec v prihodnjih tednih začel z rušitvenimi deli na Rotovškem trgu, ki jim bo sledila gradnja Centra Rotovž.

Vzporedno bo znotraj mestne hiše izvedena interventna sanacija stropov, balkona in stolpa. Izvajalec teh del bo izbran predvidoma do konca februarja. “S sanacijskimi deli se bo zagotovila stabilnost, hkrati pa se bo preprečilo propadanje stavbe. Dela bodo zaključena predvidoma v poletnih mesecih,” pravijo na občini.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar