Klic na zagovor na CSD, ker otrok v šoli ni imel maske

Na družabnih omrežjih je zaokrožilo vabilo na razgovor na Center za socialno delo Spodnje Podravje, enota Ptuj, v zvezi z uporabo maske otroka v osnovni šoli. Dopis je bil izdan 19. marca, starš je na zagovor valjen jutri, v sredo, 24. marca.

Obvestilo razburilo mnoge

Od zaposlene, ki dela na enem izmed centrov za socialno delo, smo neuradno izvedeli, da so se znašli v veliki zmedi, saj naj s strani ministrstva za šolstvo ne bi dobili natančnih navodil, kako postopati. Tako se je danes, po javni objavi vabila na razgovor, kar trlo klicev ljudi, ki jih je vabilo razburilo.

“Kaj še sledi,” se sprašujejo razočarani starši

Prav tako je bilo pismo na družabnih omrežjih podeljeno več kot stokrat, zbralo se je tudi ogromno komentarjev, ki nasprotujejo vsebini pisma. Sprašujejo se, kaj sledi. “Tako bo, dokler starši ne bomo stopili skupaj,” je zapisala Petra.

Oglasilo se je tudi nekaj staršev, ki meni, da si otrok ni sam izmislil maske. “Otrok si ni sam izmislil, da ne bo nosil maske, večinoma do problem zafrustrirani starši, ki prenašajo svoje težave na otroke, in je povsem na mestu, da se socialne službe pogovorijo z njimi,” je zapisal Bogdan.

Na pojasnila še čakamo

Obrnili smo se na Center za socialno Maribor in Center za socialno delo Spodnje Podravje. Njihove odgovore še čakamo. Prav tako smo se obrnili na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in jih prosili, da nam pojasnijo, kako poteka sam postopek, torej na podlagi česa centri za socialno delo izdajo vabila na razgovor, kaj se zgodi, v kolikor se starš sestanka ne udeleži ali pa po sestanku vztraja pri svoji odločitvi, da njegov otrok ne bo nosil maske. Njihove odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Oddaj komentar